Yeni nesil Webmaster Forumuna hoş geldin

Sen de aramıza katıl!

Üye ol

Sosyal Medya Profil ve Kapak Fotoğraf Boyutları

Günümüzde sosyal medya platformları, bireyler ve işletmeler için vazgeçilmez birer araç haline geldi. Ancak, her platformun farklı profil fotoğrafı ve kapak fotoğrafı boyutları olması, kullanıcıların doğru görselleri hazırlamasını zorlaştırabiliyor. Bu makalede, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, TikTok, Telegram, ve Pinterest gibi popüler sosyal medya platformlarının güncel profil ve kapak fotoğrafı boyutlarını paylaşacağız. Ayrıca, daha fazla bilgi için resmi bağlantılara da yer verdik.

1. Facebook

• Profil Fotoğrafı Boyutu: 180 x 180 piksel (En az önerilen boyut)
  • Kapak Fotoğrafı Boyutu: 820 x 312 piksel (Masaüstü), 640 x 360 piksel (Mobil)
Not: Kapak fotoğrafı, farklı cihazlarda kırpılabileceği için önemli bilgileri merkeze yerleştirin.

Resmi Kaynak: Facebook Yardım Merkezi

2. Twitter

• Profil Fotoğrafı Boyutu: 400 x 400 piksel
  • Kapak Fotoğrafı Boyutu: 1500 x 500 piksel
Not: Görsellerinizin net görünmesi için JPEG veya PNG formatlarını tercih edin.

Resmi Kaynak: Twitter Yardım Merkezi

3. YouTube

• Profil Fotoğrafı Boyutu: 800 x 800 piksel
  • Kanal Kapak Fotoğrafı Boyutu: 2560 x 1440 piksel
    • Güvenli Alan: 1546 x 423 piksel (Bu alan tüm cihazlarda görünür.)
Not: Kanal kapağınızın her cihazda doğru görünmesi için "güvenli alan" ölçülerine dikkat edin.

Resmi Kaynak: YouTube Yardım Merkezi

4. Instagram

• Profil Fotoğrafı Boyutu: 320 x 320 piksel (Görseller dairesel kırpılır.)
  • Paylaşım Görselleri:
    • Kare Fotoğraf: 1080 x 1080 piksel
    • Hikaye: 1080 x 1920 piksel
Resmi Kaynak: Instagram Yardım Merkezi

5. TikTok

• Profil Fotoğrafı Boyutu: 200 x 200 piksel
  • Kapak Fotoğrafı Boyutu: Şu an için doğrudan kapak görseli yerine videoların başlığıyla öne çıkılmaktadır. Ancak, profilinize dikkat çekmek için net bir görsel kullanmanız önemlidir.
Resmi Kaynak: TikTok Yardım Merkezi

6. Telegram

• Profil Fotoğrafı Boyutu: 512 x 512 piksel (Önerilen minimum boyut)
Not: Telegram'da kapak fotoğrafı konsepti bulunmamaktadır, ancak grup ve kanal simgelerinizin kare ve net olması önemlidir.

Resmi Kaynak: Telegram Resmi Web Sitesi

7. Pinterest

• Profil Fotoğrafı Boyutu: 165 x 165 piksel
  • Panolar için Önerilen Görsel Boyutu: 1000 x 1500 piksel (2:3 oranı)
Not: Profil fotoğraflarınızın netliği ve panoların uyumlu görünmesi için önerilen oranlara dikkat edin.

Resmi Kaynak: Pinterest Yardım Merkezi

Genel İpuçları:

• Görselleri hazırlarken yüksek çözünürlüklü JPEG veya PNG formatlarını tercih edin.
  • Her platformun kendi özelliklerine göre farklı kırpma ve gösterim biçimleri olabileceğini unutmayın.
  • Markanızı veya kişisel profilinizi öne çıkarmak için logonuzu veya önemli bilgileri merkeze yerleştirin.
Bu ölçüler sayesinde, sosyal medya hesaplarınızı daha profesyonel ve etkileyici bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için platformların resmi kaynaklarını ziyaret edebilirsiniz.

Anasayfa Üye ol Giriş yap